Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2012.05.05. 18:03 Szobonya Péter

Ha kicsi vagy, de ambiciózus

EasterHa még kicsi vagy, de mégis ki akarsz merészkedni a veszélyes nagyvilágba, akkor sokkal jobbak az esélyeid, ha fogja a kezed egy erős barát.  

Ha a vállalkozásod egyik tulajdonosa egy komoly kockázatitőke-társaság, annak megvan az a járulékos előnye, hogy mindenki elkezd komolyan venni. Újságokban kezdenek cikkezni rólad (így aztán könnyű az imidzsépítés), olyan rendezvényekre hívnak előadni, ahova azelőtt még a hallgatóságba sem tudtál bekerülni, és a bankok is előre ajtót nyitnak neked. Mindezt pusztán azért, mert látják, milyen haverjaid vannak.

Hadd osszak meg veletek egy viccet a témában. Még egyetemista voltam, és a szakdolgozatommal bíbelődtem -- amit nálam ismertebb emberekkel ellentétben magam készítettem --, és a határidők vészes közeledte miatt kezdtem pánikolni, amikor egy barátom ezzel a történettel vigasztalt.

 Az nyuszika összetalálkozik az erdőben a rókával. Kérdi tőle a róka:


- Szervusz nyuszika, mi újság veled mostanában?

- Á, semmi különös, éppen a szakdolgozatomat írom.

- Tényleg, és mi a témád?

- Hát hogy a rókák milyen köcsögök, bénák, és még büdösek is.

- Micsoda? Hát ezért aztán most menten felfallak!

- Látod ez is azt mutatja, hogy milyen köcsög vagy, és fáj az igazság; inkább gyere velem, és olvass bele magad!


El is indulnak, a róka megy a nyuszika után, amíg egyszercsak elérnek egy barlanghoz. Bemennek a barlangba, a róka látja hogy ott egy nagy kupac rókacsont jobbról, egy másik kupac rókacsont balról, középen meg ott vicsorog az oroszlán. Megszólal a nyuszika:


- Látod, róka, nem az a lényeg, hogy mi a témád, hanem hogy ki a konzulensed.

4 komment

Címkék: vicces kockázati tőke buktatók portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr174490358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2012.05.06. 21:28:57

jó. ki a legnagyobb haver, akit Szobolya Péter eddig meg tudott szerezni ezt startupnak?

is 2012.05.06. 21:29:57

@is: mélyésges elnézést a névelírásért: Szobonya Péter

Szobonya Péter 2012.05.07. 09:38:52

Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy mit kaphat ma egy startup Magyarországon: ha jó az üzleti modell, rendesen össze van rakva a projekt, és a projektgazdák nem szállnak el saját maguktól, akkor pár százmillió Ft tőkebefektetést lehet vele szerezni, és megnyerhető neki vmelyik Jeremie alap, vagy a Docler Investment, vagy más kockázati tőke társaság.

Ha a kérdés az én személyes referenciáimra vonatkozott, arra is szívesen válaszolok, ha kapok egy emailt a peter.szobonya@compleo-consulting.hu címre.

is 2012.05.07. 20:56:00

Inkább személyes referencia érdekelt, de projekt és cégnév nélkül, csak a legnagyobb befektető/befektetés, akit/amit sikerült egy projekthez megszerezni. Küldök emailt, de oly rigorózusan védem ezt a nicket, hogy abban sem fedhetem fel magam, bár tudom, hogy ez valahol illetlenség, előre is elnézést.
süti beállítások módosítása