Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2014.07.07. 12:15 Szobonya Péter

Clusterhaus - irodaprojekt startupoknak

Állítás 1.: Tök jó, hogy a startup-pezsgésre már az ingatlanpiaci szereplők is felfigyeltek; ez annak a jele, hogy szépen épülget ki a virágzó, fenntartható startup-világot megalapozó infrastruktúra.

Állítás 2.: Borzasztó, hogy már mindenki abból a néhány vérszegény startupból akar megélni. Alig van épkézláb startup ebben az országban, de már annyian lebzselnek körülöttük, mint hiénák a döglődő kafferbivaly körül.

clusterhaus_logo.pngHogy melyik Állítás jár közelebb a valósághoz, azt mindenkinek az egyéni értékítéletére és vérmérsékletére bízom (annyit halkan megsúgok, hogy az én véleményem szerint mindkettőben van igazság). Mindenesetre az ingatlanpiaci óriás Immofinanz Group támogatásával Magyarországon is megjelenik a német gyökerű Clusterhaus, ami 1500 m2 irodahelyiséget kínál, elsősorban az első körös finanszírozáson már sikeresen átesett startupokat célozva meg. 

Legfontosabb hívószavak: 

  • affordable prices

  • flexible rental contracts

  • unprecedented access to networking events, know-how and new talents

  • "proworking" concept, ami, ha jól értem azoknak jó, akik már túl nagyok a coworking-hez, de még túl kicsik egy sokéves-sokszobás klasszikus irodabérleti szerződéshez.

A Clusterhaus Kölnben indult, később Bécsben és Pozsonyban is nyitottak egy-egy irodát, most pedig Budapesten; a hozzánk eljutott sajtóanyag megfogalmazása szerint: 

Két évvel az első, kölni Clusterhaus megnyitása után most a negyedik Clusterhaus nyitja meg kapuit 1500 négyzetméteren, ezúttal a régió egyik vezető tech központjában, a magyarországi Budapesten.

(Ez a "... magyarországi Budapesten" megfogalmazás engem először egy kicsit szíven ütött. De jobban belegondolva valószínűleg azt jelenti, hogy vszleg előbb egy nemzetközi sajtóanyag is készült a német központban, német vagy angol nyelven, ezt ültették át aztán magyarra; tehát kies hazánk határain kívül is telekiabálták a szakmai sajtót azzal, hogy "Magyarország", "startup", és hogy "Budapest")

 Akit érdekelnek a további részletek, kattintson a fenti Clusterhaus logóra, a magunk részéről sok startupot kívánunk a Clusterhausnak itt nálunk, a magyarországi Budapesten! 

Szólj hozzá!

Címkék: startup iroda irodaprojekt portfolioblogger clusterhaus


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr166481567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása