Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2012.03.29. 10:03 László Tóth

Felkerültünk Európa startup térképére!

Nem másnak köszönhető ez, mint a Startup Weekend-nek. Ez a rendezvény tavaly érkezett meg Budapestre, és idén második alkalommal kerül megrendezésre az előttünk álló hétvégén (márciu 30 és április 1 között). Célja, hogy az ígéretes ötletekből sikeres termékeket, szolgáltatások legyenek.

Ezzel egy időben a következő városok is részt vesznek a programban: Taipei (Taiwan), Stamford (CT, USA), Adelaide (Ausztrália), Orange County (CA, USA), Párizs (Franciaország), Austin (TX, USA), Kaunas (Litvánia). Hát, belekerültünk a nemzetközi vérkeringésbe.

Vizuálisan ez valahogy így néz ki:Startup weekend kép.png

Az ötlet szerintem rendkívüli. Hozzunk össze olyan fiatalokat, akiknek érdekes ötleteik vannak. Ezeket vitassák meg egymással, osszák meg a véleményüket, és alkossanak csapatokat, akik a legjobb ötleteket sikerre vihetik! Kis túlzással élve, mindent össze lehet hozni egy sikeres startuphoz egyetlen hétvége alatt:

  • Jó ötletet
  • Motivált csapatot
  • Segítő szakemberek

Persze ennél sokkal több kell, de azért kezdésnek ez sem olyan rossz.

Sajnos én nem fogok tudni elmenni a rendezvényre, de ha valaki ott lesz tudna majd helyszíni beszámolót küldeni?

7 komment

Címkék: rendezvény startup 2012 portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr314347327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László Tóth 2012.03.29. 10:13:01

És most bocsánatot kérek Nagy Pétertől, a Colabs alapítójától, aki szerint "lassan rákerülünk az európai startup térképre". Csak láttatni akartam, hogy íme, rajta vagyunk:D

(A tőle való idézet itt olvasható: insiderblog.hu/blogzine/2012/03/27/colabs-jon-a-startup-weekend/)

artanis 2012.03.29. 10:15:59

Mi ottleszünk, mint csapat :)

László Tóth 2012.03.29. 10:19:43

@artanis: Gratulálunk nektek!
Ha szeretnéd, akkor kedvcsinálónak mutasd be magatokat, és hogy miképp készültök, milyen várakozásokkal indultok neki a megmérettetésnek!
Jah, és majd várjuk a beszámolót is ;)

Bor Gergely · https://www.facebook.com/magyar.startup.kozosseg 2012.03.29. 15:48:45

Én is ott leszek, hacsak szét nem esek :) beszámolót viszont nem biztos hogy be tudok vállalni, durván el vagyok havazva sajnos :(

László Tóth 2012.03.29. 15:56:39

@Bor Gergely: Szia Gergely! Hát, ha szétesel, akkor szedd össze magad! :D
Jah, és gratula a debreceni szakmai napos prezihez. Nagyon jó lett!

artanis 2012.04.06. 10:51:54

@László Tóth: Mi hárman mentünk, ötlettel, aztán még 2 ember csatlakozott hozzánk és igazából sikerült a 3. helyet megcsípnünk a CoDrinking projekttel :) örülünk hogy pozitiv visszajelzéseket kaptunk szinte minden téren a projekttel kapcsolatban, a hibákat megtaláltuk, kielemeztük, és remélhetőleg minél hamarabb már prototípus szintre tudjuk fejleszteni a dolgot (amit két nap alatt megcsináltunk, azért az se volt kevés, minden részét be se tudtuk mutatni)
süti beállítások módosítása