Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2010.11.22. 08:55 Szobonya Péter

A Döglött Tehén projekt

A befektetőt kereső vállalkozások vagy üzleti elképzelések (nevezzük projektnek -- ez a "projekt" szó egy igazi jolly-joker, szövegkörnyezettől függően bármit jelenthet, és mégis olyan vagányul hangzik) jelentős része alkalmatlan arra, hogy befektetőt vonjanak be; és persze valamirevaló befektető ezt kapásból ki is szúrja.

Ott vannak például a Döglött Tehén projektek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha valaki ismeri Dolák-Saly Róbert "A döglött tehén" című dalát, az érti miről beszélek. A döglött tehén nem árulkodik, mindig jól viselkedik, és sosem szökik el; majdnem tökéletes, csak egy hibája van: nem ad tejet.

 

 

Ha a projektedből hiányzik annak a lehetősége, hogy a befektető néhány éven belül haszonnal kiszálljon, akkor lehet az akármilyen szépen megtervezett, lehetsz te magad akármilyen meggyőző, lelkes és rátermett, attól az a projekt még döglött tehén marad: ha nem ad tejet, a befektetőnek nem fog kelleni. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kockázati tőke befektető tőkebevonás induló vállalkozás döglött tehén


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr392464722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása