Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2013.06.17. 15:42 Szobonya Péter

Itt az alkalom

A kockázati tőke világa varázslatos, változatos, izgalmas, magával ragadó. Az iparág rendkívül lendületesen bővül, a középtávú kilátások is biztatóak, és itt annyi tapasztalatot lehet szerezni az üzleti életről, mint sehol máshol -- nem beszélve az értékes személyes kapcsolatokról. 

Ha valakiben van egy kis érdeklődés a pénzcsinálás művészete iránt, annak érdemes a kockázati tőke szektorban munkát keresnie -- most itt a kínálkozó alkalom. 

Junior kockázati tőke tanácsadó munkatársat keres a Compleo.  

6 komment

Címkék: állás kockázati tőke tanácsadó


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr285365770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.25. 21:54:18

"Az iparág rendkívül lendületesen bővül"

Éppen ti linkeltétek be ezt a cikket:

index.hu/gazdasag/2013/02/04/kevesebb_cegfelvasarlas_volt_tavaly/

"A magyarországi vállalati felvásárlások és fúziók (M&A) értéke 69 százalékkal csökkent tavaly,"

Tényleg óriási a bővülés...

Szobonya Péter 2013.06.26. 11:08:32

@Tökfőzelék1: Hát igen, az M&A (vállalatfelvásárlások és fúziók) piaca tényleg nem valami fényesen muzsikál. Ezzel szemben a kockázati tőkepiac zsong, sistereg, pörög, zakatol. Fontos, hogy a kettő nem egy és ugyanaz.

A kockázati tőke piac aktivitása tekintetében érdemes megkukkantani az EVCA 2012. évi statisztikáit:
www.evca.eu/knowledgecenter/statisticsdetail.aspx?id=6392

A 44. oldalon grafikonosan bemutatják országonként az összes kockázati és magántőke tranzakció GDP-hez viszonyított arányát, a 45. oldalon pedig ugyanezt csak a kockázati tőke szegmensre vetítve. Ezekből kiderül, hogy míg a teljes kockázati és magántőke piac GDP-arányos volumenét tekintve Magyarország a lista vége felé kullog, addig csak a kockázati tőke szegmenst vizsgálva a harmadik helyen áll, a 2012. évi kockázati tőkebefektetések GDP-hez viszonyított mértéke közel háromszorosa az európai átlagnak.

Néhány oldallal lejjebb, a 48-49. oldalon ugyanezeket az arányokat mutatják be nem iparági, hanem piaci statisztikák alapján, itt a kockázati tőke szegmensben Magyarország a legelső a vizsgálat európai országok között.

Őszintén szólva gőzöm sincs, hogy mi a módszertana az iparági és a piaci statisztikáknak, és miért mutatnak eltérő számokat; az viszont biztos, hogy bármelyiket tekintjük, európai összehasonlításban a kockázati tőke piac nagyon pörög Magyarországon.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.06.26. 14:42:29

@Szobonya Péter: Köszönöm a korrekciót, a két fogalmat (kockázati tőke/M&A) tévesen összemostam.

Szobonya Péter 2013.06.26. 14:46:22

@Tökfőzelék1: Szívesen, örülök, hogy olvasod a blogot.

feeco 2013.10.18. 16:36:31

"Az érem másik oldala"
Én és segítőim, cca. 5. éve keressük azt a bizonyos, magával ragadó, lendületes, fantasztikus...stb. kockázati tőkét, tőkést. Tapasztalataim szerint olyannyira fantasztikus, hogy ez idő alatt egyikőnk sem találkozott vele, velük. Ha valaki olvasóm ismer ilyet szíveskedjen nekem is bemutatni. Garantáltan megéri.
süti beállítások módosítása