Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2010.12.15. 11:52 Szobonya Péter

Ismét a Széchenyi Tervről

A legutóbbi bejegyzésben szót ejtettem az Új Széchenyi Terv (vagy legalábbis annak az interneten fellelhető vitairata) és a kockázati tőke összefüggéseiről, annak kapcsán, hogy sajtónyilatkozatokban többször is megemlítették illetékesek, hogy a Terv növekvő szerepet szán a kockázati tőkének, elsősorban az innováció finanszírozásában.

iamsam nevű kedves olvasónk felhívta a figyelmünket arra, hogy az ÚSZT honlapján fellelhetőek a társadalmi egyeztetés során született javaslatok.  (megtekinthetőek itt, köszi iamsam!). Belenézegettem ezekbe a javaslatokba.

A kockázati tőkével két összefüggésben találkoztam a feltett javaslatcsomagban: 

1. A Vállalkozásfejlesztés fejezethez a civil javaslattevők "kiemelték a fiatal vállalkozók elindulását segítő tőke alapok felállításának és a kockázati tőkealapok működésének a fiatal vállalkozók irányába történő átterelésének fontosságát"

2. A Tudomány-Innováció-Növekedés fejezethez fűzött javaslatok között pedig ezt a mondatot találtam: "Magvető tőkeprogram elindítása a technológia-intenzív high-tech vállalkozások számára (a lehetséges tőkealap kezelésében, a tőkebefektetésben részesülő társaságok inkubálásában, a programokat tapasztaltan kezelő menedzsment biztosításában és az EXIT feltételek megteremtésében pro-aktív szerepük)"

Na, ez már valami. Nem nevezném áttörésnek, de legalább szó esik róla, még ha nem is értek mindent pontosan, pl. a második pontnál a zárójeles részt többszöri elolvasás után sem sikerült teljesen megértenem. Mintha egy állítmány hiányozna, vagy én olvasom rosszul?

Összességében nem is olyan rossz. Igaz hogy kevés a konkrétum, de legalább (1) szó esik a kockázati tőkéről, (2) kezdik a döntéshozók is és a civilek is belátni, hogy a kockázati tőkét az ország szolgáltatába lehet állítani.

Szólj hozzá!

Címkék: kockázati tőke széchenyi terv tőkebevonás induló vállalkozás gazdaságélénkítés portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr682517259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása