Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2014.09.25. 21:31 Szobonya Péter

CEED Tech - inkubáció szoftverfejlesztőknek

digitalfactory.pngÚjabb finanszírozási lehetőség nyílik meg a globális, digitális piacot célzó startupok számára. A Digital Factory összesen 1.1M EUR összeggel kíván évente 10 szoftver-fejlesztő csapatot finanszírozni. A jelentkezéseket a mai naptól várják.

A programot egy olyan öt kelet-európai inkubátorból álló konzorcium (“CEED Tech”) hirdeti meg, amelyben a Digital Factory a magyar partner. A részben EU-s támogatásból, részben saját tőke-befektetésből álló finanszírozásból valamennyi csapat 10-30e EUR kezdőtőkéhez jut, amely az inkubáció 3 hónapjában áll rendelkezésre. A csapatok ez alatt validálják, hogy szolgáltatásukra milyen valós igény van a globális piacon, melyet követően a legnagyobb növekedési potenciált felmutató csapatok további, átlagosan 100,000 EUR összeghez jutnak, amely (kiegészítve további kockázati tőke-befektetésekkel) segít a cégek nemzetközi terjeszkedésében. Olyan technológiai csapatok jelentkezhetnek, akik 2015 május végére képesek legalább alapszintű termékkel valós ügyfeleket kiszolgálni. Iparági megkötés nincs, így rendkívül széles körből számítanak jelentkezőkre (a mezőgazdasági alkalmazásoktól kezdve “big data” területen át a média megoldásokig). Az egyetlen kritérium, hogy (az EU-s társfinanszírozásra tekintettel) az EU által kifejlesztett mintegy 50 open source technológiai elem közül legalább egyet fel kell felhasználni.

A fejlesztés anyagi támogatása mellett ingyenes inkubációs programban kell részt venniük a csapatoknak. Ennek keretében tapasztalt magyar és nemzetközi mentorok és a többi vállalkozó közössége segíti a csapatokat a piaci validálásban és a terméképítésben. A 3 hónapos inkubálási program 2015. márciusában indul.

Az inkubáció végére az első fizetős ügyfelek megszerzésével visszaigazolást kell nyernie a piaci igénynek és a szolgáltatás minőségének. Ezt követően a cégeknek képesnek kell lenniük arra, hogy további, kockázati tőke-finanszírozás segítségével elkezdjenek nagyobb ügyfélbázist és professzionális szervezetet építeni.

További információ a www.digitalfactory.vc weboldalon található, illetve emailen várják a programmal kapcsolatos kérdéseket. A végső jelentkezési határidő 2014. december 15.

A CEED Tech-ről:

A CEED Tech egy startup accelerátorokból álló konzorcium, mely 5 tagja nagy növekedési potenciállal rendelkező internetes vállalkozásokba fektet, majd azokat intenzív mentorálással felkészíti a gyors indulásra és további befektetések fogadására. A tagok: Startup Yard (Prága), Digital Factory (Budapest), The Spot (Pozsony), Startup Wise Guys (Tallinn) és Open Coffee Club (Vilnius). Portfoliójukban jelenleg több mint 100 cég található, valamint több mint 100 befektetővel és 450 mentorral dolgoznak együtt.


Jermann Ádám, program manager,
adam.jermann@digitalfactory.vc,
+36 20 4352604

Valner Szabolcs,
contact@digitalfactory.vc 
+36 70 2968801

Szólj hozzá!

Címkék: kockázati tőke inkubátor portfolioblogger digital factory ceed:tech


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr616732353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása