Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2010.12.16. 11:05 Szobonya Péter

Innovatív Unió

Innovatív Unió - Ti hallottátok már ezt a kifejezést? Nem? Akkor én tájékozottabb vagyok, mert én már hallottam. Körülbelül tíz perce.

 

 

 

 

 

 

 

Az euractive.hu és az euvonal.hu cikkeit olvasgatva tudtam meg, hogy az Innovatív Unió (így fordították hángérienre az eredeti "Innovation Union" kifejezést) az EU egyik kezdeményezése, az Európa 2020 stratégia "zászlóshajója" (engem eléggé idegesít, amikor "Európa Húszhúsz"-nak mondják magyarul is; értem hogy angolul így mondják az évszámokat, de magyarul meg nem, na mindegy).

Szóval van ez a stratégia, abban meg van ez az Innovatív Unió izé. Hogy ez mire való? Idézem az euvonal.hu szövegét: "a kutatás-fejlesztési és az innovációs politikát a főbb kihívásokra kell koncentrálni ..." (hohó, hát mostmár minden világos, szóval a kihívásokra? na de olvassuk tovább) "... és elő kell segíteni, hogy a tudományos eredményekből mielőbb piacra dobható termékek szülessenek."

Nocsak. Nem is rossz.

Főleg ha még ezt is hozzáolvasom: "A kockázati tőke és magántőke szabályozását a piaci igényekhez jobban alkalmazkodó, a meglévő piaci akadályokat lebontó módon kell újraszabályozni"

Ejha! Ezek a srácok akarnak valamit! Csak nehogy írott malaszt maradjon.  

4 komment

Címkék: innováció európai unió portfolioblogger innovatív unió innovation union szabályozási háttérm


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr162517666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noszty 2010.12.16. 16:04:58

Üres dumával tele van mára padlás, nem?

"...kell koncentrálni", "elő kell segíteni, hogy..."

Ezeket a mondatokat sztem az EU központi bullshit generátora dobja ki, érdekesé és komolynavehetővé majd akkor válik a dolog, ha elhangzik valami konkrétum is.

Szobonya Péter 2010.12.17. 09:21:46

@noszty: Őszintén szólva én reménykedek hogy ebből lehet valami. Naiv vagyok?

GeeDawg2 2010.12.17. 09:44:02

Péter, ajánlom figyelmedbe egyik bürokrata barátunkat, akinek lehet a fülébe okos ötleteket csöpögteti! ;)

J.B. 2011.02.02. 11:32:48

EU2020 programról az a kérdés, hogy a tagállamok mennyire veszik majd komolyan. Mert pl. a lisszaboni stratégia -az, hogy ne nagyon mondjunk rosszat-, hát nem volt sikeres.
Bár ugye, hogyan is lehetne sikeres egy program, ha nincs hozzá kijelölve felelős, és forrás? Csak el van kenve, hogy a regionális politikának (alias kohéziós politikának)a lisszaboni stratégiához is hozzá kell járulnia.

Az EU 2020-szal annyiban talán más lesz a helyzet, hogy jelen állás szerint a kohéziós politika egy az egyben integrálta a célokat, és lebegtetnek valami kondícionalitást is (amelyik tagállam megfelel, további támogatásra, amelyik nem, az szankciókra számolhat). Hogy ez így valósul-e meg, majd látjuk.
süti beállítások módosítása