Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2012.01.27. 09:35 László Tóth

Nívós díjat nyert a Riverside menedzsere

A 2012-es Private Equity Manager Leadership Award díjat Pam Hendrickson kapta a magántőke iparág képviseletéért és a Riverside-nál bevezetett újításaiért. A Riverside globális magántőke társaság operatív vezetője múlt csütörtökön vette át a kitüntetést a Private Equity International vezetői fórumán, New Yorkban, adta hírül az INSIDER Blog.

Pam Hendrickson 2011-ben egy kongresszusi meghallgatáson határozottan foglalt állást egy amerikai törvénytervezet ellen, mely szerint a legalább 150 millió dollár vagyonnal rendelkező magántőke társaságokat a jövőben regisztrálni kell a Securities and Exchange Commissionnél (amely intézmény eredeti célja, hogy védje az amerikai befektetők érdekeit).

Hendrickson figyelmeztette a törvényhozókat, hogy ez „túlságosan nagy adminisztratív terhet róna a cégekre [és] elvonná a már most is szűkös forrásokat a kis- és középvállalatok megvásárlásától és fejlesztésétől, márpedig az Egyesült Államokban ez a munkahelyek teremtésének fő mozgatórugója.”

Mióta 2006-ban operatív vezetőként csatlakozott a Riverside-hoz, Hendrickson számos újítást kezdeményezett. Legjelentősebb munkája talán a virtuális „Riverside Egyetem” megalapítása volt, melynek szemináriumai a Riverside munkatársainak és portfóliójában levő vállalatok vezetőinek nyújtanak naprakész üzleti ismereteket.

Hendrickson másik nagy sikere volt a BRAD adatbázis bevezetése, ami a Riverside portfólió cégeinek teljesítményéről nyújt valós idejű, integrált információkat.

„Büszke vagyok arra, amit az iparágunk elért – és ezen belül is különösképpen arra, amit a kollégáim a Riverside-nál elértek –, ugyanis jelentős hatással voltunk a világgazdaságra” – mondta Pam Hendrickson, és hozzátette: „A magántőke ügyei nem szabad, hogy magánügyek legyenek. Széles nyilvánosság előtt kell beszélnünk mind a sikereinkről, mind a kudarcainkról, hogy az emberek megértsék, valójában mivel is foglalkozunk.”

A Riverside egyébként a kis- és középvállalatok felvásárlására szakosodott magántőke társaság. Olyan vállalatok felvásárlására specializálódott, melyek cégértéke nem haladja meg a 200 millió eurót, s melyeket a menedzsmenttel együttműködve felvásárlásokkal és értéknöveléssel tovább erősít. 1988-as alapítása óta a cég több mint 275 ügyletbe fektetett be. Jelenlegi portfóliójába Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben több mint 75 társaság tartozik, ami mintegy 2,5 milliárd eurónyi kezelt vagyont jelent.

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 mások írták portfolioblogger nemzetközi kitekintés


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr523832763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása