Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2013.01.24. 13:35 László Tóth

Indul a HVCA Roadshow!


hvca.jpgSokaknak talán új, és jelentéktelen információnak tűnhet, de tavaly megújult a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület oktatási bizottsága. A bizottság feladata, hogy megpróbálja a vállalkozóknak elmagyarázni azt, hogy mi fán terem a kockázati tőke, eszik-e vagy isszák, mire jó, mire nem jó, stb. Szerintünk ez hihetetlenül fontos dolog, mert Magyarországon a kockázati tőkebefektetések egyik legnagyobb hátráltatója az, hogy az emberek nem igazán tudják mi is ez. Ezért jött létre ez a blog is, és ezért örülök annak, hogy Péter (a kollégám, aki a blogot is indította) tagja lehet ennek a megújult, ambiciózus és nagyon aktív csapatnak, melyet Zsembery Levente (a Biggeorge's vezérigazgatója) vezet. Elég sok feladatot tűzött ki maga elég a bizottság, amelyek közül az egyik, hogy a HVCA megpróbál a vidéki nagyvárosok felé is nyitni. Egy "roadshow" indul, melynek első állomása Pécsen lesz. 

Személy szerint én ennek azért is nagyon örülök, mert így végre talán kicsit mérséklődik az a Budapest központúság, ami most jellemző a kockázati tőke piacára. Persze, érthető, hogy Budapesten található minden tőkealap, és ezért ott mozognak, de máshol is vannak ígéretes befektetési lehetőségek. Remélem a befektetők megtapasztalják majd ezt a roadshow során is.

Másik részről meg a projektgazdáknak, vállalkozóknak sem árt, ha találkoznak a befektetőkkel, tőkealapokkal. Kiváló lesz ez az alkalom a pécsi vállalkozóknak, hogy többet halljanak a kockázati tőkéről, kapcsolatokat kezdjenek építeni, és ki tudja mi sül ki a dologból...

Egyszóval, mindenkinek ajánljuk a rendezvényt, melyre egy hét múlva, 2013. január 31., 10.00-14.00 óra között kerül sorPécsi Tudományegyetem, Szentágothai János Kutatóközpontjában (7624 Pécs, Ifjúság útja 20.)

A program:

10:00 Megnyitó – HVCA
Dr. Zsembery Levente, Oktatási Bizottság elnök, HVCA;  vezérigazgató, BigGeorge’s NV Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

10:05 Megnyitó – Pécsi Tudományegyetem
Prof. Dr. Kovács L. Gábor tudományos és innovációs rektor helyettes, Pécsi Tudományegyetem

10:10 Mi a kockázati tőke? Mit keres a kockázati tőke?
Tánczos Péter – HVCA, elnökségi tag; igazgató, Euroventures Zrt.

10:20 Kockázati tőkebevonás tapasztalatai a vállalkozó szemszögéből
Falus Gergely, CTO, Számlaközpont Zrt.
Vendler Balázs, ügyvezető, Markcon csoport

10:40 Panelbeszélgetés
Moderátor: Horgos Lénárd, partner, M27 ABSOLVO
Résztvevők:

  • Zsembery Levente, vezérigazgató, BigGeorge’s NV Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.;
  • Berecz József, ügyvezető igazgató, DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.;
  • Doszpod Endre, igazgató, PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.;
  • Hild Imre, partner, Primus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.;
  • Siklósi Zoltán, ügyvezető igazgató, Invescom Tőkebefektetési Tanácsadó Kft.

11:30 Kapcsolatépítés / networking


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehet:

Regisztráció

Szólj hozzá!

Címkék: rendezvény egyesület kockázati tőke 2013 portfolioblogger hvca


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr545040875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása