Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2013.09.16. 17:13 A.S.

Ha itt a vége...

Sokat olvasunk arról, hogy nehéz a start-upper élete. Nehéz bizony! Feladni a kényelmes és biztos multis állást, lecserélni sok végiggürcölt, átalvatlan éjszakára, már-már leharcolt szellemi és fizikai állapotokra, az asszony mérges arckifejezésére… A haverjaid persze már nem állnak szóba veled, mert pont fél éve volt, hogy utoljára elmentél velük sörözni, a családodnak meg már csak a családi fotókról van némi emlékképe arról, hogyan néztél ki hajdanán. És mégis, mi tartja benned a lelket kedves vállalkozó szellemű ifjú titán? Mi marad a bizonytalanság földjén? Na, pont az. Az a remény, amiről azt rebesgetik, hogy utoljára hal meg.

Persze igaz. Csodálunk téged, belül talán irigyeljük is vakmerőséged, mert te hiszel az ötletedben, és van merszed nekiállni megvalósítani. Kalandvágynak, optimizmusnak és KITARTÁSNAK biztosan nem vagy híján. Mindenhol azt halljuk, hogy az egyik legfontosabb start-upper erény, hogy a kudarcok nem keserítenek el. Mindegy hányszor vág arcon a balsors, mint egy péklapát, felállsz, leporolod a gúnyád, és folytatod, még ha összeszorított fogakkal is… még ha vért izzadva is…

No de álljon meg a harci szekér!!! Azt persze a zárójeles, kisbetűs, alulindexezett részben szokták emlegetni (vagy ott sem), hogy mi van akkor, ha az első bekezdésben hivatkozott meghalni igencsak nem akaró remény már tényleg haldoklik? Na, igen... Mi van akkor, amikor az ötletbe ölt milliók, átvirrasztott éjszakák, zacskós leves, és számtalan lemondás után, tényleg minden jel arra mutat, hogy nem fog menni. Hogy halott a projekt, és már csak pont annyiról van szó, hogy az időd, az energiád és a pénzed egy feneketlen kútba ölöd. Ilyenkor mi a teendő?

Kedves Barátunk! Engedd el a dédelgetett projekted, kapcsold le a lélegeztető gépről végleg. Legbelül te is tudod. Briliáns elme vagy, lesz ennél még jobb is. Ez lelkileg nehéz. Főleg kis hazánkban, a magyar ugaron, ahol a vállalkozói kultúra nem jelent teljesen egyet angolszász rokonával. De ha ez a helyzet, tudd, hogy nem vagy egyedül, és rajtad kívül sokan szembesülnek ezzel. A fent említett mondást annyival módosítanám, hogy az egyik legnagyobb start-upper erény nem az, hogy bármilyen kudarc ér, nem adod fel, és körmöd szakadtáig kitartasz az ötleted mellett, hanem az, hogy ha látod, hogy vége, le tudod zárni, és újra neki tudsz állni várat építeni a semmiből.

Kép forrás: innen

Szólj hozzá!

Címkék: startup kockázati tőke portfolioblogger haldokló vállalkozás


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr475517371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása