Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2011.01.03. 16:35 Szobonya Péter

Magántőke bizalmi index

A Deloitte évek óta rendszeresen publikálja a közép-európai magántőke-szakemberek körében végzett felmérésének eredményét, amelyben elsősorban ezeknek a szakembereknek a várakozásait, valamint a várakozások időbeli változását lehet nyomon követni. A kiadványt félévenként teszik közzé, a legfrissebb, 2010. II. félévi tanulmány megtalálható itt.

 

 

 

A mostani tanulmány legfontosabb megállapításai: 

  • 2011-ben a megkérdezett szakemberek a közép-európai magántőke-piac jelentős élénkülésére számítanak;
  • ez a megállapítás egybevág azzal, hogy a régió gazdasága lassan, de fokozatosan kigyógyul a bajából; 
  • a piaci szereplők véleményéből számított Közép-Európai Magántőke Bizalmi Index a válság beköszöntekor tapasztalt példa nélküli visszaesés után 2010 első félévében ismét megközelítette a válság előtti szinteket, majd 2010 második félévében ezen a szinten stabilizálódott;
  • a régióban bekövetkezett adózási változásoknak minimális hatása van a befektetési döntésekre, tehát a befektetőket nem csalogatják az adócsökkentések, és nem riasztják el az adóemelések;
  • a megkérdezett szakemberek az EBRD (Európai Fejlesztési Bank) és az EIF (Európai Beruházási Alap) forrásteremtési szerepének növekedésére számítanak (pl. a 3TS nevű magántőkealap-kezelő jelenleg gyűjt forrást a legújabb, 3TS Fund III nevű tőkealapjához, aminek jelentős befektetői az EBRD és az EIF lesznek).

Érdemes belelapozni a tanulmányba, nagyon jól megcsinált, jól szerkesztett, áttekinthető, informatív anyag.

2 komment

Címkék: felmérés tanulmány 2010 deloitte bizalmi index magántőke portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr942557650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pikkkli · http://ch.linkedin.com/in/poki1 2011.01.04. 22:02:33

Koszi a tanulmanyjavaslatot, egyetertek tiszta atlathato es erdekes.

Nekem egy dolog utotte meg a szemem: A felsorolt 22 jelentosebb befektetes kozul csak 3 volt magyar (9 lengyel; 6 cseh).

Nalunk miert ilyen keves az ehhez hasonlo befektetes?

iamsam 2011.01.14. 15:08:35

@pikkkli: Hmmmm, valoban, jo keves.... A CNN-en Macedonia hirdeti magat folyamatosan, Invest in Macedonia.Normal kereskedelmi hirdetes, es lehet, hogy van is mogotte valami, azaz jol kiepitett utja a beruhazonak.
Semmi kulonoset nem kellene tenni, csak hirdeni magunkat. Na meg ha jon a vasarlo, annak igenyet teljesiteni, nem?
süti beállítások módosítása