Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2011.05.02. 17:05 Szobonya Péter

Ezt a hibát ne kövesd el 4.

Nem menj késsel oda, ahol lövöldözés lesz.

Van erről egy angol közmondás, úgy szól, hogy: "don't bring a knife to a gunfight!" (mások szerint "don't bring a sword to a gunfight", azaz ne menj karddal oda, ahol lövöldözés lesz).

A lényeg ugyanaz: ha a nem a megfelelő eszközt választod egy adott probléma kezelésére, akkor hiába vagy a szakmád bajnoka, könnyen úgy járhatsz, mint Indiana Jones ellenfele Az elveszett frigyláda fosztogatóiban :

 

Pedig milyen jól forgatta a kardot, nem? 

Ha van egy tök jó üzleti ötleted, amihez tőkéstársra lenne szükséged, akkor nem az a legnehezebb feladat, hogy konkrétan megtaláld a szóba jöhető tőkést -- ez sem mindig könnyű, de azért egy kis kitartással végül általában rájuk lehet bukkanni. De ha sikerül valahonnan egy épkézláb befektetőt leakasztanod, akit még érdekel is a dolog, és az első személyes találkozón kerül ki, hogy tulajdonképpen azt sem tudod mit akarsz, mennyi pénzre lenne szükséged, mit adnál cserébe, hová akarsz eljutni -- nos, akkor az első találkozó valószínűleg az utolsó is lesz. Nem úgy mint a fekete csuklyás kardforgató barátunknak; kinyiffanni éppen nem fogsz, de a kínálkozó esélyt azt elég rendesen (... hogy stílusos maradjak ...) elpuskáztad (... höhö ...)

Szóval a siker nagyrészt a felkészülésen múlik, úgyhogy készülj fel rendesen, nézz utána hogy hogy megy ez e befektetőkeresés egyáltalán, aztán vágj bele.

Szólj hozzá!

Címkék: hibák kockázati tőke portfolioblogger befektetőkeresés


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr712872104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása