Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2011.05.23. 15:57 Szobonya Péter

Óriási üzlet a mobiltelefonos alkalmazások fejlesztése

Hatalmasat robban a mobiltelefonos alkalmazások piaca. És még nincs vége! Jelenleg kb. 2 milliárd olyan mobiltelefon működik szerte a világon, ami internet-kapcsolatra is képes, ezáltal alkalmas arra, hogy internetes alkalmazásokat futtassunk rajtuk.

A legnagyobb piaci elemző cégek nem hagynak kétséget afelől, hogy a mobilhirdetési piacon a következő két-három évben földcsuszamlásszerű változások várhatóak, egyes elemző cégek (pl. Strategy Analitics) szerint már 2012-ben a globális mobilhirdetési piac forgalma meghaladhatja a 14 milliárd dollárt.

A mobiltelefonos alkalmazások elterjedésének a legnagyobb gátja az úgynevezett mobilfragmentáció: azaz hogy százféle gyártó ezerféle típusú készüléke különböző operációs rendszereken fut, különféle technikai paraméterekkel (képernyőfelbontás, egyebek) bír, és emiatt nagyon nehéz egységes alkalmazásokat fejleszteni ilyen sokféle hardverre.

Egy magyar fejlesztő cég, az ICONOMAX olyan platformot fejlesztett ki, amely alkalmas a mobilfragmentáció problémájának kezelésére; ennek a platformnak a segítségével kb. 2300 (!) különböző típusú és gyártmányú mobiltelefonra tudnak mobilinformatikai megoldásokat szállítani; egységes megjelenéssel, és ikonvezérelt grafikai interfésszel. Ha sikerrel járnak, akkor a mobiltelefonos alkalmazások világa nem csak az iPhone/Android párharcra szorítkozik (ami az összes interneteléréssel rendelkező mobilfelhasználó mindössze kb. 7%-át érinti), hanem jelentősen kiszélesedhet.

És hogy hogy kerül ide ez a téma a Kockázati tőke blogra? Hát úgy, hogy az ICONOMAX tőkebefektetőt keres.

Remélem sikerül nekik. Jót tenne az országnak egy ilyen sikertörténet.

Sok sikert, ICONOMAX!

Szólj hozzá!

Címkék: kockázati tőke tőkebevonás induló vállalkozás portfolioblogger befektetőkeresés iconomax


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr692926325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása