Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2014.09.23. 22:40 Szobonya Péter

Megvan az első befektetés az Alliance Jura-Hongrie-től

A Jeremie 3-nyertes Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. bejelentette az első befektetését, mégpedig egy elég nagy falatot, 420 millió Ft-ot fektetnek a MEDinnovest Zrt-be. Az alábbiakban az Alliance-Jura-Hongrie sajtóközleménye olvasható.

Az Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. strukturált befektetést hajtott végre az egészségipari
területen működő MEDinnovest Zrt.-ben. A befektetés a már eddig is hatékonyan és nyereségesen működő gyógyszervizsgálati tevékenység dinamikus nemzetközi expanzióját és új megvalósítási struktúrába való összpontosításosát finanszírozza 420 millió Ft értékben. Ezzel egy újabb, tisztán piaci alapú egészségügyi beruházás valósul meg Magyarországon.

A 2014-ben létrejött MEDinnovest integrátorként fogja össze a betegellátást, a gyermekgyógyászati kutatás-fejlesztést és a szakterületén igényként jelentkező orvosieszköz-fejlesztéseket. Ennek megfelelően a cégcsoport tevékenységének egyik ágát a magánklinikai- és járóbeteg-ellátás, azaz az egészségügy hagyományos szolgáltatásai képezik, a másikat a magas hozzáadott értékű, nemzetközi piaci kapcsolatokon alapuló gyógyszervizsgálati (klinikai farmakológiai) tevékenység, a harmadik, feljövőben lévő terület pedig az előző két tevékenységhez szervesen kapcsolódó orvosieszköz-fejlesztés.

A befektetés fő célja a két éve indult, gyermekgyógyászati klinikai vizsgálatokra szakosodott Auxiliis b.v. nemzetközi terjeszkedésének felgyorsítása, hollandiai és Egyesült Államokbeli irodák nyitásával. „A gyermekgyógyászatban a korábbiakhoz képest jelentősen megnövekedett az új kezelési technológiák, gyógyszerfejlesztések száma. Ezen a dinamikusan bővülő piacon, a gyermekgyógyászati klinikai kutatások területén szeretnénk néhány éven belül piacvezetők lenni” – mondta Dr. Skorán Ottó, a MEDinnovest Zrt. igazgatóságának elnöke.

Ennek a víziónak a megvalósulását kívánja elősegíteni az Alliance Jura-Hongrie Zrt. is. Az orvos-szakmai tulajdonosi kör érdekeltségébe tartozó cégcsoport egyik oszlopos tagja az 50 éves múlttal rendelkező Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, amely 2007 óta vegyes (magán és állami) finanszírozásban látja el a hozzá forduló gyermekeket, és emellett jelentős piaci tapasztalatokkal rendelkezik a klinikai farmakológiai szolgáltatások területén. „A társaság orvos-szakmai menedzsmentje korábban már felépített és értékesített egy hasonló tevékenységű vállalkozást, így céljaik megvalósításához a tapasztalat és a kapcsolatrendszer rendelkezésre áll. A mi dolgunk, hogy további fejlesztések és akvizíciók előkészítésével, társfinanszírozásával segítsük elő a MEDinnovest gyors növekedését” – mondta el Dr. Makra Zsolt, az alapkezelő befektetési igazgatója.

Szólj hozzá!

Címkék: portfolioblogger jeremie jeremie 3 Alliance Jura-Hongrie medinnovest


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr176725917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása