Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2010.12.09. 21:00 Szobonya Péter

Új elnököt választottak a kockázati tőkések

Ma új elnököt választott a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület, Bethlen Miklós személyében. Bethlen úr a közép- és kelet-európai befektetésekre szakosodott Mid Europa Partners nevű tőketársaság igazgatója. Az újonnan megválasztott elnök 2011. január 1-től tölti be a pozícióját.

  

 

 

 

 

 


(a kép innen való: 
www.mideuropa.com)

Mivel a korábbi elnöknek, Oláh Lászlónak a megbízatása év végével lejár, és miután ezzel már a második elnöki ciklusa ér véget, az Egyesület alapszabálya szerint nem választható újra. A mai közgyűlésen nem volt ... khm ... élénk versengés, Bethlen Miklós volt az egyetlen jelölt.

Bethlen úr néhány éve él Magyarországon, elmondása szerint Bécsben született osztrák anyától és magyar apától, majd Londonban végezte az iskoláit, és ott kezdte meg a szakmai pályafutását is. Egészen a közelmúltig Nikolaus Bethlen néven szerepelt, a Mid Europa Partners honlapján is így hívják, sőt az Egyesület tavaszi konferenciáján is Nikolausként vett részt valamelyik panelbeszélgetésen; de az elnökségi pályázatát már Miklósként nyújtotta be. Amit én a magam részéről csak helyeselni tudok.

Az új elnök programjának hangsúlyos elemei:

1. Szakmai érdekképviselet

2. Nyilvánosság és PR

3. Networking és tapasztalatcsere

Én a magam részéről mindhármat fontosnak és üdvözlendőnek tartom, de a szívemhez a legközelebb a 2. pont áll; ha az elnök úr ez alatt azt érti (ahogy a programjában olvasom), hogy céljának tekinti az Egyesület eszközeivel a kockázati tőke mint finanszírozási forma népszerűsítését, akkor máris megvan a közös pontunk. Nekem legalábbis ez a vesszőparipám, ezt csacsogom ezen a blogon is, és minden más fórumon is újra meg újra: szerintem az iparág hazai fejlődésének legnagyobb gátja a minimális ismertség; ha ezen a téren tudunk egy kis elmozdulást elérni, ha a potenciálisan érintett vállalkozói kör minél szélesebb rétegével meg tudnánk ismertetni hogy mi az a kockázati tőke, azzal nagy szolgálatot tennénk a hazai kis- és középvállalkozásonak, végső soron az egész magyar gazdaságnak.

Úgyhogy kedves Elnök Úr, ha ezt Ön komolyan gondolja, egy szövetségese már van.

2 komment

Címkék: egyesület elnökválasztás elnök bethlen miklós hvca magyar kockázati és magántőke egyesület


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr652505301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabomorvai 2010.12.12. 16:10:45

Szerintem a JEREMIE alapok össze tudnának dobni egy jó kis tv reklámra valót. Itt nemcsak az lenne a feladat, hogy felhívják a figyelmet a lehetőségre. Nagyon fontos lenne, hogy
- elmondják, mi is a kockázati tőke, kinek érdemes igénybe venni
- eloszlassák a közkeletű tévhiteket (pl. kockázati tőke = karvalytőke = kizsákmányolás)
- bizalmat ébresszenek a vállalkozókban. Legalább annyit, érdemesnek lássa utánanézni e lehetőségnek.

iamsam 2010.12.13. 21:51:15

Igen, igen! ez olyan egyszerűen hangzik, és a JEREMIE-n kívül is olyan jó lenne sok jó gazdasági oktató programot látni a TV-ben! Vagy hogy naprakész vállalkozási témákról ingyenes újságokat dobnának be a postaládába és lehetne az orvosnál/fodrásznál üldögélve olvasni....de ki vállalja ezt magára? Szerintem ez mind önkéntes dolog.
süti beállítások módosítása