Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2010.12.03. 08:36 Szobonya Péter

A kockázati tőke áttöri a gátakat

Jobb ez mit egy iszapömlés, nem? Csak sajnos nem igaz. De a szivárgás már látszik.

 

Olvasom a hírekben, hogy az informatikai, távközlési és elektronikai vállalkozások szakmai szervezete, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége együttműködést szeretne kialakítani a kormányzattal. Nagyon helyesen teszik, én a magamról csak helyeselni tudom azt, amikor fontos kormányzati döntések előtt a döntéshozók az érintett szervezetekkel egyeztetnek. Na persze létezik ennek egészségtelen mértéke is, amikor a lobbisták ki tudnak kényszeríteni az ő érdekeiknek megfelelő, de a közjó szempontjából nem feltétlenül előnyös döntéseket -- de ebben a konkrét esetben úgy látom nem erről van szó.

Amit pedig különösen örömmel olvastam: az iparág fejlesztése érdekében tett egyik legfontosabb javaslatuk (a mérnökképzés, illetve a beszállítói ipar fejlesztése mellett) a kockázati tőke bevonásának elősegítése.

A kockázati tőke iparág szempontjából ez önmagában persze nem áttörés; de minél többen megértik a kockázati tőke fontosságát, minél több fejben sikerül elplántálni ezt a gondolat-magvacskát, annál közelebb jutunk ahhoz a pillanathoz, amikor a kockázati tőke egyszercsak áttöri a tudatlanság gátjait

Szólj hozzá!

Címkék: innováció kockázati tőke befektető tőkebevonás gazdaságélénkítés befektetőkeresés ivsz informatikai vállalkozások szövetsége szivárgó gát


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr412489901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása