Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2011.05.09. 09:41 Szobonya Péter

Üzleti angyal akarok lenni!

Mi kell ahhoz, hogy Te is üzleti angyal lehess? Hát mindenekelőtt pénz. (ha nem tudod mi fán terem az üzleti angyal, itt utánanézhetsz.)

Szóval ehhez azért biztosan jó sok pénz kell, de mégis mennyi? Na mutasd csak a pénztárcádat! Hát ehhez még sajnos gyűjtögetned kell kiskomám. Amíg nincs legalább százmilliód, vissza se gyere; és még azzal is max. kispályás leszel az angyalok között.

De honnan a csudából lehet leakasztani pár százmilliót? 

Hát ott van például a bankrablás. Nem rossz, csak egy kicsit rizikós: ha elkapnak, lecsuknak. Amúgy is, bankrablással elég lassan gyűlik össze százmillió Ft, főleg ha a társakkal is osztozkodni kell a szajrén. Legalább nyolc-tíz bankfiókot fel kell nyomni, és ha valakinek eljár a szája ... á, macerás.

Aztán ott van a lottóötös. Igaz hogy csak negyvenhárommillió az egyhez az esély, de az is valami, nem? Türelem rózsát terem: ha ötven évig minden héten szépen elsétálsz a legközelebbi lottózóba, és feladsz egyetlen szelvényt, akkor máristizenhétezer az egyhez az esélyed, hogy valamikor beüt a nyeremény. Hogy többe fog kerülni a lottószelvény, mint amit nyerni lehet vele? Na igen, hát valamit valamiért.

Lássuk mi van még: milliomos amerikai nagybácsi? Ja hogy neked nincs ilyen? Pech. 

Vagy elmehetsz korrupt politikusnak, hm? Egy kis autópálya, egy kis metró, minden beruházásból csurran-cseppen, így már hamar összejön az a néhány száz misi. Igaz hogy szembe kell magadat köpni reggelenként a tükörben, de hát majd legfeljebb rászerelsz egy ablaktörlőt. Fussa. Nem tetszik? Affene a kényes gusztusodat.

Na figyelj akkor, elmondom a tutit. Ha van egy kis tehetséged, meg elég sok ambíciód, akkor a következőt próbáld meg:

  • csinálj egy rendes céget; valami olyat ami felfutó iparágban van, amihez még értesz is egy kicsit, és amihez kedved is van;  
  • ha nincs hozzá elég pénzed, keríts egy üzleti angyalt;
  • dolgozz benne pár évig mint a güzü, építsd ki rendesen, ahogy bővülget a cég vegyél fel embereket, apránként oszd le a feladatokat és szervezd meg, hogy nélküled is fusson a szekér;
  • aztán amikor már kezdi kinőni magát valami mérvadó piaci résztvevővé, akkor add el az egészet, szőröstül-bőröstül.

Nem mondom, óriási kitartás kell hozzá; ha neked nincs meg, akkor bele se kezdj. Meg az is igaz, hogy szerencse nélkül nem megy. De ha sikerül, annyi pénzt kaphatsz érte, hogy abból nyugodtan elkezdhetsz üzleti angyalkodni. És ha nem baltázod el, akkor soha többé nem kell a megélhetés miatt dolgoznod.

Az üzleti angyalok jelentős része tényleg így szerezte a vagyonát.

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet üzleti angyal induló vállalkozás portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr492877181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása