Portfolio blogger

Friss topikok

Portfolio hírbox

2011.08.29. 10:10 Szobonya Péter

Könnyítsük meg Olgát!

A legutóbbi bejegyzésemben írtam arról az általam Debrecenben megismert különös utcai művészetről, amelyben a művészi önkifejezés lényege, hogy a tömegközlekedési eszközökön a tákékoztató feliratok betűinek egy részét a művész lekapargatja, így az eredeti szöveget új tartalommal ruházza fel.

A témánál maradva, elmesélem a másik kedvencemet is. Ezt konkrétan a 31-es buszon láttam évekkel ezelőtt, nem tudom megvan-e még. A busz ablakára ragasztott matrica riogatja az utasokat az alábbi felirattal:

"NE KÖNNYÍTSÜK MEG A ZSEBTOLVAJOK DOLGÁT!"

A felirat mondanivalóját egy kis ábrával tették még szemléletesebbé, amelyen egy figyelmetlen hölgy zsebéből kikandikáló pénztárcát éppen elemel egy rossz arcú egyén; úgy emlékszem ő is hölgy, de legalábbis nő).

Azon is el lehet tanakodni, hogy ezek szerint Debrecenben nők rabolnak ki nőket; ami további rendkívül érdekes következtetések levonásához nyithatja meg a kaput egy hiábavaló gondolatfüzérek fűzögetésére kapható pihent agy számára. De az ismeretlen kapargatóművész most is közbelépett, és mivel alighanem úgy ítélte meg hogy a bűnüldözök kontra zsebtolvajok csatában az utóbbiak vesztésre állnak, ezért elhatározta, hogy a művészetével aktív fellépésre buzdító, zsebtolvaj-párti ellenkampánnyá alakítja a rajzos feliratot, és pár betű gondos lekapargatásával ezt a szöveget alakította ki:

"  KÖNNYÍTSÜK MEG             OLGÁT!"

Lopj.

Mint egy harcos ateista küzdelme a keresztény befolyás ellen, aki minden keze ügyébe kerülő bibliából a tízparancsolatnál a "Ne lopj" parancsolatnál lehúzza a "Ne" szót.

Lopj.

Korábban külsősként dolgoztam egy cégnél, aminek az egyik súlyos problémája az volt, hogy loptak. Elég nyilvánvaló jelei voltak a dolognak; és épeszű ember azt is láthatta, hogy több munkatárs is benne van a buliban. De hogy pontosan ki, azt nem tudtuk; bizonyítani meg pláne nem.

Csakhogy a gyanú már nekünk elég volt. A rendőrségnek, bíróságnak bizonyíték kell ahhoz, hogy hogy valakit elítéljen; a befektetőnek már a gyanú is elég. A befektető nem kezd alapos vizsgálatba, hogy tisztázza az ártatlanokat; ha csak a halvány gyanú felmerül, hogy a cégnél lopnak, akkor nem fog befektetni, bármilyen kecsegtető is legyen egyébként az üzleti ajánlat.

Az üzletben nincs ártatlanság vélelme.

1 komment

Címkék: debrecen befektető buktatók portfolioblogger utcaművészet ne lopj


A bejegyzés trackback címe:

https://kockazatitoke.blog.hu/api/trackback/id/tr63175375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabomorvai 2011.08.30. 20:42:11

Nekem nem a "Lopj" jutott elsőnek eszembe... ;-)
süti beállítások módosítása